sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Lattian pohdintaa

Viikonloppu hujahti taas niin nopeasti, että pää on vieläkin ihan pyörällä. Remontti jatkui aikalailla samoissa merkeissä kuin edellisessä postauksessa, joten nyt on kaikki lattiat saatu esille, ja purkumateriaalit kiikutettu pois jaloista. Lankkulattua ilahduttaa edelleen ja värin valinnan varmistin vielä paikan päällä.


Aluksi ajattelin hieman vaaleampaa helmenharmaata, mutta jotenkin tykästyin alkuperäisen lattian tunnelmaan. Siispä kallistuttiin kuitenkin Tikkurilan Vanhan Ajan-värimalliston tummempaan harmaaseen, sävy 0405. Sävyn tummuusaste on sama kuin alkuperäisessä värissä, mutta ei taita vihreään.

Päänvaivaa taas tuottaa uuden puolen mäntylautalattian käsittely. Olin jo varma että kallistuisimme lipeäkäsittelyyn, mutta tutkittuamme hieman asiaa, niin emme kuitenkaan ole varmoja onko tuo paras vaihtoehto sittenkään. Itse vaan haaveilen hieman mattapintaisesta lämpimästä pinnasta, jolloin taas lakkaus ei oikein houkuttele. Puuvaha on yksi vaihteohto myös, mutta siinä mietityttää lattian liukkaus käsittelyn jälkeen.

Kuva: www.fantasticfrankrealestate.com

 Kuvassa on juuri sen näköinen lattia jonka toivoisin saavamme aikaiseksi. Toivoisin että lattiassa säilyisi näkyvissä puunsyyt ja oksankohdat. Mutta männyn kellertävä sävy ei ole ollenkaan minun mieleeni. Mielummin voisi taittua hieman harmaaseen. Siksi haluaisin että saadaan lattia mahdollisimman luonnollisen näköiseksi, mutta aavistus vaaleammaksi. 

Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä tai kokemuksia tämänkaltaisesta käsittelyistä?
Ihastelen vanhan talon alkuperäisiä ovia. Jonkin verran kunnostusta ne vaativat, mutta olen erittäin kiitollinen että niitä on säilytetty, vaikka aika paljon alkuperäistä on purettu pois, tai peitetty laajennuksen myötä. Työhuoneeseen löytyi puuttuva ovi vintin kätköistä. Emme ole varmoja onko ovi ollut alunperin juuri tuossa, mutta siihen se sopi kuin nakutettu. Hieman vaatii höyläämistä jotta sen saa kunnolla kiinni, mutta olen helpottunut ettei tarvitse alkaa metsästämään vanhaa ovea kirpputoreilta tai Torista. Keittön komeroiden ovien maali on niin ihastuttavan värinen, että ne ajattelin säilyttää ihan noin. Maali lohkeilee hieman paikoin, mutta en raaskisi niitä maalata. Tai sitten täytyy etsiä sama sävy jos tarkemman tarkastelun jälkeen todetaan, että tarvitsevat huoltomaalauksen.


Nyt kun vihdoin ollaan ruuvi kerrallaan saatu purettua vanhat keittiön kalusteet pois tieltä, ja kaivettua  vanhan lautalattian esille, päästäänkin hieman vauhdikkaammin etenemään. Kuva kertokoon puolestaan miksi purkutyöt eivät käyneet ihan käden käänteessä ;)

Ensi kerralla on toivon mukaan tapahtunut enemmän edistystä, 
sekä työmaalla, että oman mielen sopukoissa päätöksien osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti