perjantai 10. maaliskuuta 2017

La La Lattia

Vihdoin jännittäminen sai lopun, kun pääsin katsomaan tänään valmista lattiaa. Koko viikon vaihdettiin lukuisia viestejä ja puheluita lattiamiehen kanssa, koska lattiamateriaali tuntui elävän hieman omaa elämäänsä, eikä lattian alkuperäinen sävy ollut yhtä tasainen kuin mallipalan puu. Jotta saatiin juuri se tummuusaste ja sävy, jota toivoin, kävin myös alkuviikolla paikan päällä katsomassa itse lattiaan tehdyt mallit. Siltikin jännitin ihan hulluna siihen asti kunnes näin valmiin pinnan. Saiko tekijä minun näkemyksestä kiinni, ja puhuttiinko samaa kieltä?


Kyllä puhuttiin... pinta ei ole juuri sellainen kuin unelmieni lattia olisi... silloin se ei olisi mäntyä. Mutta koska lattian materiaali sattuu olemaan mäntyä, niin joudun kestämään sen tosiasian, että oksankohtia on suht paljon ja puun sävy taittaa luonnostaan kellertävään. Mutta lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen.Aluksi mielessäni oli suhteellisen vaalea lattia. Mietittiin vaihtoehtoina mm. lipeäkäsittelyä, tai vahaa. Mutta koska talossa elelee suurikokoinen koira ja pieni lapsi, haluttiin että lattia kestää elämää, ja ettei kaikki jurmut ja naarmut heti näkyisi. Vaihdoin mielipidettä myös lattian sävystä. Aloin remontin edetessä kallistumaan enemmän puun luonnolliseen sävyyn, mutta halusin siihen kuitenkin jotain, joka taittaa männyn keltaisuutta.


Inspiroiduin industrial-tyylisistä kuvista Pinterestissä, ja hain sieltä vaikutteita, jotka toisi vaaleiden seinien keskelle hieman särmää. Siksi päädyttiin harmaaseen. Sen oikean harmaan löytyminen ei ollutkaan ihan pala kakkua. Alussa kaikki lähti taittamaan männyn kellertävyyden vuoksi vihreään, mutta lopulta selkeää mustaa sisältävä sävy, teki lopputuloksesta juuri sen tyylisen kun halusin.Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, ja siitä kuinka upeasti tekijä kuunteli ja teki kärsivällisesti värimalleja, kun ei aluksi meinannut löytyä sopivaa sävyä. Hyvillä mielin viikonlopun viettoon. Se vietetäänkin tällä kertaa Tampereella. Tarkoituksena olisi tehdä tehokierros, ja löytää puuttuvia tarvikkeita ja kalusteita taloon. Minä olen innoissani, Handyman varmasti myös :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti