torstai 3. elokuuta 2017

Kurkistus makuuhuoneeseen


 Edellisen päivityksen otsikko on huvittavan osuva. Sillä koko kesän aikana emme todellakaan ole käyneet sisällä kun kääntymässä. Silläpä ei ole uusia päivityksiäkään kuulunut, koska yritän pitää blogin aihealueen edes jotenkuten hallussani. Tiedän että lähtee herkästi mopo käsistä, eikä tarkoitus ole laajentaa puutarhan tai kokkailun pariin. Annan läheisteni syödä annoksensa rauhassa, ja postaan siitä aiheesta mistä alunperin aloitinkin, eli sisustuksesta.

Nyt kun lomat loppuivat, niin minuun iski joka syksyinen sisustusinto. Nyt on pää taas pullollaan ideoita, ja löytyy energiaa miettiä kotimme ilmettä eteenpäin.
Makuuhuoneessa alkoi tapahtumaan, kun sain vihdoin aikaiseksi etsiä ompelijan ompelemaan makuuhuoneen laskosverhot. Siitä se sitten lähtikin. Palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen. Maalasin ikkunoiden väleistä karmitkin valmiiksi, ja alakerran ikkunat odottelevat nyt samaista toimenpidettä.
Verhot olivat hieman hankalampi miettiä, sillä vinokatto, ja sähköpatterit luovat omat haasteensa. Pidän muutenkin laskosvehojen yksinkertaisesta ilmeestä, joten ne olivat itselleni kuitenkin selkeä ratkaisu.
Laskosverhot tehtiin valmiisiin laskosmekanismeihin, jotka hyvän sattuman kautta sain ostettua kollegaltani edullisesti. Kankaaseen olikin tällöin varaa satsata hieman, ja sopiva pimentävä, hyvin laskeutuva kangas löytyi Eurokankaasta. Erittäin hyvän ompelijan löysin huutelemalla kylämme Facebook ryhmässä. Olen jälkeen todella tyytyväinen!

Vanha ikkunanpoka löytyi navettamme kätköistä. Pesun jälkeen se löysi tiensä seinää koristamaan. Ajattelin ensin pitäisikö siihen lisätä jotakin, mutta pidän siitä juurikin noin.. koruttomana ja selkeänä. Ainakin toistaiseksi.
Muhkea jenkkisänky on Askosta- samoin yöpöytä, matto ja petivaatteet. 
Valaisimet on hankittu Clas Ohlsonilta.
Kauniin sulkataulun löysin Hangossa käydessäni, ja sen halusin ehdottomasti seinää koristamaan. Arkivaatteita pidetään makuuhuoneen laatikostoissa, mutta henkarivaatteet yms säilytetään alakerran isossa vaatehuoneessa.

Vielä puuttuu viimeistelyt ja vähän "elämisen merkkejä", mutta pidän makuuhuoneen koruttomasta tunnelmasta. Seinän tapetoimista tai maalamista harkitsen vielä, siksi ei ole Handyman järkevänä ihmisenä vielä kiinnittänyt tähän huoneeseen kattolistoja. Tunnustelen syksyn tullen, että kaipaanko huoneeseen hieman lämpöä, jolloin päätyisin todennäköisesti tapettiin.

Vaikka rakastan kesää ja lämpöä, niin on silti syksy kaikessa tunnelmallisuudessaan suosikkini. 
Uusia päivityksiä on siis odotettavissa hieman nopeammassa tahdissa. 

Siihen asti, 
Heippa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti