torstai 2. heinäkuuta 2020

Arkieteisen pieni pyöräytys

Kävin blogia läpi kun yritin etsiä meidän arkieteisestä ennen-kuvia ja havahduin siihen etten ole lainkaan kuvannut sitä puolta talosta. Talomme on aikoinaan rakennettu paritaloksi, jota ei kuitenkaan koskaan jaettu. Eli meillä on ainoastaan 2 ulko-ovea, muuten sisältä ihan normaalit tilaratkaisut. Käytössämme on melkein koko talon mittainen pitkä eteinen. Toinen eteinen on edustavampi vieraseteinen ja taas toinen ”römppäeteinen” on meidän arkikäytössä. Se on ihan kätevää kun tallista lompsii likaiset saappaat jalassa ja muutenkin saadaan sadat kenkäparit ja takit jonnekin vähän syrjempään. Minut yllätti se, kuinka paljon erilaisia kenkiä ja ulkovaatteita maalla asuessa tarvitsee. Saappaita, turvakenkiä, coretexejä, lenkkareita ja lista on loputon. Siispä tila loppui auttamatta kesken vaikka sitä on reilusti. 

Nikkaroin meidän vaatehuoneen vanhoista hyllyistä eteiseen uudet naulakot, sillä ulkovaatteille tarvittiin selkeästi enemmän säilytystilaa.


Kengille oli aikaisemmin tilaa sekä peilikaapissa, kenkätelineessä että vanhan puusohvan säilytyslaatikkossa. Tein sen lisäksi nurkkaan alueen jonne saa kookkaammat kengät sekä saappaat (joita löytyy tästä talosta moneen tarpeeseen) Puusohva on ollut Ronjan lempipaikka hänen tulostaan saakka. Nyt Adamkin on ottanut sen omakseen. Sohva saatiin siirrettyä ikkunanurkkaukseen kun siinä aikaisemmin ollut pakastin väistyi varastoon. Nyt voi Ronja seurailla pihan menoa helpommin paikaltaan. Adam ei ehdi vahtia... vaan lepää kun saalistusretkiltään palaa kodin turvaan. 


Peilikaapin takana säilytetään siistimpiä ulkovaatteita ja uudessa naulakossa piha- ja tallitöissä käytettäviä vaatteita. 
Yläkerran makuuhuoneesta muutti alas valkoinen lipasto, johon saadaan omiin laatikoihin päivittäisiä tykötarpeitamme. 


Hatut, hanskat jne löytyvät matalan penkin laatikoista ja Pikkuneidille on oma naulakko eteisen käytävällä.


Valoisa ja toimiva eteinen joka muutoksen myötä palvelee taas asteen verran paremmin. Kunhan saisin vielä ikkunavälit maalattua, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. 

Ps.
Luulin että olen kuvannut läpi jokaisen tylsänkin kohdan talostamme. Mutta kun nyt katsoin blogia taas uusin silmin, niin onhan tästä paikasta enemmänkin kerrottavaa. Ja jos saisi nyt näitä postauksia pihalle joskus muulloinkin kuin jouluisin XD 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti