sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kesä puutarhassa

Lomani olen viettänyt aika visusti kotosalla. Ollaan viihdytty kotona paristakin syystä. Ensimmäiseksi eläimet, jotka vaativat päivittäin huolenpitoa, joten lomittajaa ei viitsi olla päivittäin kutsumassa paikalle. Toinen syy on puhtaasti se, että kotona on niin hyvä olla. Pitkään etäsuhteen vuoksi kahden eri paikkakunnan välillä seilanneena, on nyt ihanaa että saa huokaista, ja nauttia vapaa-ajasta.

Olen täysin hurahtanut puutarhanhoitoon ja viihdynkin pihalla melkein säällä kuin säällä. Siksi en ole edes huomannut pilvisempiä päiviä lomani aikana. Tässä pieni kurkistus puutarhan puolelle, joka oli aika umpeenkasvanut, mutta olemme saaneet jo lyhyessä ajassa paljon aikaiseksi.

Lammen entinen silta oli jo laho ja alkoi olla jopa vaarallinen. Handyman toteutti jälleen kerran mielikuviani ja rakensi kaarisillan narukaiteilla toiveiteni mukaan. Päivänliljan siirsin hevosaitauksesta lammen rantaan raparpereiden tilalle. 



Kitkemistä on  p a l j o n. Ihana kiviasetelma ja kivikasvit paljastuivat nokkosten ja koiranputkien seasta.  




Pionin pelastin myöskin hevosaitauksesta pihan puolelle. Nupun ympärillä häärii hyvänä merkkinä jo muurahaisia, vaikkakin kukinta on todella myöhässä.


Navetan seinustalla kasvaa kauniisti lehtoakileijaa, ja jokin köynnös, jota en ole vielä tunnistanut.  







Saimme myös kesävieraan kun ukin vanha tamma tuli Emman kaveriksi, ja meitä ilahduttamaan. Saanen esitellä Mais Tex alias "Karppis". Hänellä ja minulla on erityinen suhde, ja jaksaisinkin rapsutella ja helliä tätä neitoa vaikka koko päivän. Irwin puolestaan pitää turvallisempana säilyttää kunnon välimatkan näihin nelijalkaisiin.




Talon seinustalla oli umpeen kasvanut kukkapenkki. Siihen keräsin pihan perukoilta, hevosaitauksesta ja metsän laidasta sinne eksyneet  perennat.



Kultakutrilla on myös leikkimökkinsä edessä oma pieni orvokki, jonka hän toi äitienpäivänä hoitopaikasta.


 Pieni ja vaatimaton hyötypuutarhamme on tuotanut nyt jo satoa ja iloa, enemmän kuin uskalsin toivoakaan. Myöskin veljeltäni saadut marjapensaat näyttävät lupaavilta, vaikka ne siirrettiin pahimillaan juuri kukinnan jälkeen.




Lahjaksi saatu petunia koristaa pihan vanhoja hevoskärryjä. 


Viimeiseksi juuri eilen valmistunut patio. Olemme niin tykästyneitä grillikatokseemme, että päätettiin laajentaa kesäkeittiötämme pihan puolelle. Näin mietityn terassin paikkakin löytyi luontevasti paikasta, jossa oleskellaan kesäaikaan eniten. Kuvien ottamisen jälkeen, terassin toiseen päähän siirrettiin myös kaasugrilli.




Ihana kesä, ja ihana piha! <3

1 kommentti:

  1. Tulee mieleen paratiisi�� . Ja onhan se sitä, vaikkakin palkkiona eräästäkin työtunnista! ❤

    VastaaPoista