keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Ihan pihalla


Suomi ja Suomen kesä. On nyt ollut viime aikoina todella vaikea keskittyä sisätilojen laittamiseen, kun ulkona alkoi vihdoin lämpimät ilmat ja auringonpaiste. Paniikkihan siinä tuli, että milloin nämä loppuu.
Viikonloppuna tuntui kyllä jo ihan kesältä, ja pihasauna lämmitettiin pariinkin eri otteeseen. Täytyy kyllä sanoa, että rakastuin oikopäätä tuohon vanhaan saunaan, jonka tuoksu kielii siitä, että sauna on varmastikin ollut joskus aikoinaan savusauna. Hyvän ruoan ja rentoutumisen merkeissä meni viikonloppu. Innostuin myös tutkimaan pihamaan kukkasia, jotka vihdoin myös uskaltavat esille, auringon lämmittäessä.

Vuosiluku 1939 kertoo siitä, että sauna on pystytetty tontille ensimmäisten asioiden joukossa. Ja siinä se edelleen komeilee. Hieman kaipaa entrausta, mutta muuten haluan aika pitkälti pitää saunan sellaisenaan, jotta tuo ihana tunnelma siinä säilyy.
 Ruokakin tehtiin ulkona jotta ei missata kauniista päivästä hetkeäkään. Handyman loihti herkullisen kanapyttärin, ja espanjalaisia paprikoita. Meidän herkutellessa, Ukin koira Luca vilvoitteli pihalammessa, jossa se viettikin suurimman osan ajasta.
 Luonto on herännyt kunnolla eloon, ja jokaisena päivänä voi tehdä uusia tutkimusretkiä... ihan omassa pihapiirissä. Tässä siis pieni pala Avaraa Luontoa.

Rastas on rakentanut pesän navetan takana roikkuvien vanhojen tikkaiden päälle.
 "Aku-Sammakko" on rohkea kaveri. Meidän pihalammen muut räpyläjalat pinkovat karkuun heti meidän lähestyessä. Mutta tämä kaveri vaan nautiskeli pokkana auringosta, eikä välittänyt tuon taivaallista ympärillä pyörivistä hiippareista.Sammakkokevennykseen onkin hyvä lopetella. Ensi kerralla saatte kurkata taas sisätiloihin, kun paljastan miltä talon suurin huone tällä hetkellä näyttää. Eli olohuone seuraavaksi.

Siihen asti heippa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti