lauantai 27. toukokuuta 2017

Olohuone


Olohuone on ollut kiinnostavin huone sisustaa, sillä tilaa on niin reilusti, että kalusteiden valinnalla sekä sijoittelulla on suuri vaikutus. Päätavoitteeni oli että tilasta tulisi kodikas sekä toimiva. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä tila näyttää juuri siltä, kuin ajattelin suunnitteluvaiheessa.
Ainoastaan sohvapöydän kanssa käyn edelleen taistelua mielessäni. Alunperin ajattelin että hankitaan siihen reilun kokoinen pöytä, johon yltäisi molemmilta sohvilta, sekä nojatuoleilta. Mutta nyt kun alue lattia-alue on ollut vapaana, ja siinä viihtyy sekä Kultakutri että Irwin, niin tuntuu vähän harmilliselta blokata tuo alue käytöstä. Kertokaapa lopuksi mitä mieltä itse olette?

Vielä puuttuu aika paljon yksityiskohtia sisustuksen osalta. Esimerkiksi koriste-esineitä ei ole riittävästi, jotta niitä riittäisi jokaiseen huoneeseen, vaikka olen kuvitellut että minulla on niitä reilusti. Myös seinät ovat paljaat melkein joka huoneessa. Mielessäni on tarkalleen mitä niihin haluan, mutta annan olla tyhjinä siihen saakka, kunnes etsimäni osuu kohdalle.

Mutta tässä muutamia otoksia olohuoneen lookista tällä hetkellä.
Aloitetaan "salin" ruokailutilasta, sekä portaikoista. Ruokapöytä on antiikkinen pirtinpöytä jonka kunnostimme muuton aikana. Se sai kaverikseen uudet paremmin istuttavat tuolit, kun taas pirtinpenkit toimittavat tasojen virkaa olohuoneen ikkunoiden edessä.

Sohvien löytäminen ei ollutkaan ihan helppoa. Vaikka niiden kanssa työskentelen päivittäin, niin tarpeeksi isojen ja rentojen sohvien löytyminen tuntui todelliselta haasteelta. Tai kyllähän sohvia olisi ollut... ja olisin todennäköisesti päätynyt hieman erilaisiin, jos en olisi halunnut niihin lepotuoleja. Kun Suomen sohvamarkinoilla tuntuu olevan nykypäivänä ainoastaan kulmasohvia ja divaaneja. Mutta onneksi teenkin työtä näiden kanssa, sillä osasin mielessäni rakennella Sotkan mallistosta löytyneestä elementtisohvasta, juuri sen kokoiset- ja näköiset kuin halusin. Ja sen lisäksi että näyttävät siltä mitä toivoin, on niissä todella hyvä istua. (sekä löhöillä)Vaikka tila on iso, ja osittain todella korkea, niin tunnelma on kodikas ja lämmin. Vielä hieman tekniikan kanssa joutuu tekemään töitä, ja miettimään miten saisi kaikenmaailman härvelit mahdollisimman piiloon, kuitenkin niin että esimerkiksi netti toimii. Nämä on niitä asioita joita kaupungissa harvemmin joutuu miettimään. Nyt kuitenkin huomaa myös siltä osin, että todellakin asutaan maalla :)

Mutta taas positiivisena asiana näen sen, että leikkokukat saa hakea omasta penkistä. En siis ole jämähtänyt pääsiäistunnelmaan, vaan noiden narsissien huumaavasta tuoksusta saa onneksi nauttia muulloinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti